Kortreist mat på Haugalandet
Prosjektet skal skape nye forretningsmuligheter, fremme bærekraft og bidra til bedre folkehelse og økt beredskap.
Kommunene som samarbeider i prosjektet er; Haugesund, Karmøy, Tysvær, Bokn, Vindafjord, Utsira, Sauda, Sveio og Etne. Haugaland Vekst som er kommunenes regionale næringsutviklingsapparat, har prosjektledelsen.
Prosjektet er to-åring og har følgende mål:
Matregionen Haugalandet bidrar til matsikkerhet både regionalt, nasjonalt og globalt. Potensialet for videreutvikling er stort, både innen landbruk og havbruk.
Lokalt Næringsliv er flinke til å ta inn lokale produkter. Der Joker Utsira tar sjømat fra lokale fiskere, Dahmsgård driver innovasjon på tangprodukter og serverer spenende menyer i sin resturant. Samt Dalanaustet med lokalt kjøtt på meny.
Kommunen bør også å bli en viktig tilbyder av lokalmat til våre instiusjoner, med støttekjøp av lokalt produsert mat. Skal vi øke berdeskapen i krisetider, så er det ikke nok med bare gras og kjøtt. Kanskje noen lurer på småskala grøntproduksjon? Tang og sjømat? Nå er tiden å tenke nyskaping innen lokalmat.
Ta kontakt med miljø og jordbrukssjef Atle Grimsby eller direkte til prosjektansvarlig i Haugaland vekst pt. Inger Kallevik Haavik for Ingvild Haugen Les mer på Matregionen Haugalandet.
Følg med på hjemmesiden til Matregionen Haugalandet for spennende arrangement og deltakelse i nettverksbygging i matregionen. Utsira kommune kan være behjelpelig med kursstøtte og bidrag inn mot Utvalgt kulturlandskap.