Skolefritidsordning (SFO)
Du kan søke om plass for barnet ditt i Skolefritidsordning (SFO).
Her finner du nyttige tips om SFO ordningen ved Utsira skole
- Skolefritidsordningen i Utsira kommune er et fritidstilbud til alle barn som går i 1. – 4. klasse og for funksjonshemmede barn opptil 12 år.
- SFO følger skoleruten dette gjelder også når det gjelder planleggingsdager.
- Påmelding: Frist for nytt SFO år er 30. mai. Barnet meldes på for 1 år av gangen (ny påmelding hvert år). Påmeldingsfristen må overholdes.
- Plasstørrelse: Skolefritidsordningen som Utsira skole tilbyr er:
mandag 13.00 – 15.00
tirsdag 12.00 – 15.00
onsdag 13.00 – 15.00
torsdag 13.00 – 15.00
fredag 13.00 – 15.00Vær oppmerksom på at full og delt plass ikke kan gi det samme aktivitetstilbudet.
Aktivitetstilbudet er nært knyttet til plassstørrelse. Vi ber dere sette dere godt inn i tilbudet skolen gir. Tilbudet kan være forskjellig ut fra størrelsen på SFO, bemanningssituasjon, mulighet for aktivitet osv.
- Foreldrebetaling:
Årsavgift og andre gjeldende satser reguleres årlig og finnes under kommunale avgifter. Årsavgiften blir delt i 10 terminer, det sendes 5 regninger på høsten og 5 regninger om våren. Dersom det er ønskelig, kan regningen betales med ”avtalegiro”. Søskenmoderasjon:
- Oppsigelse av plass i skolefritidsordningen:
- Endring av plassstørrelse:
- Friplass gis på særskilte vilkår.
Generelt
Beskrivelse
Du kan søke om plass for barnet ditt i Skolefritidsordning (SFO). Det er et tilbud før og etter skoletid til elever i 1. til 4. klasse og til elever med spesielle behov i 1. til 7. klasse.
Målgruppe
Elever i grunnskolen som er bosatt i kommunen
Regelverk
- Lov om behandlingsmåten i forvaltningssaker av 10. februar 1967 Forvaltningsloven
- Opplæringslova § 13-7
- Den som skal tilsetjast fast eller mellombels i grunnskolen eller i vidaregåande skole, i musikk- og kulturskolen, i SFO eller for å gi leksehjelp, må leggje fram politiattest Opplæringslova § 10-9 – politiattest
Søknad
Utsira Kommunes SFO ordning
(Her er eksempel på hvordan dere kan legge inn deres eget tilpasset innhold. Det er mulig å legge til tekst og bilder samt å slette sentralt innhold.)
Klage
Får du avslag på søknaden, kan du klage til kommunen innen en frist på tre uker fra du mottok det. Forklar hva du er misfornøyd med og hvorfor du mener vedtaket bør endres. Hvis du trenger veiledning, kan du henvende deg til kommunen. Opprettholder kommunen sin avgjørelse, blir saken sendt videre til kommunens egen klagenemnd, som avgjør om klagen skal tas til følge.
Varighet
Kommunen skal behandle saken så snart som mulig. Hvis saken ikke kan avgjøres innen én måned, skal du ha skriftlig beskjed om grunnen til dette. Du skal samtidig få opplyst når det antas at vedtaket blir fattet.
Andre opplysninger
Dato oppdatert
2011-07-29 12:43:46