Etablererprøven for serveringsvirksomhet
Før et serveringssted kan få serveringsbevilling, må daglig leder for serveringsstedet ha bestått etablererprøven. (Dette er ikke det samme som kunnskapsprøven etter alkoholloven.)
Generelt
Beskrivelse
Før et serveringssted kan få serveringsbevilling, må daglig leder for serveringsstedet ha bestått etablererprøven. (Dette er ikke det samme som kunnskapsprøven etter alkoholloven). Etablererprøven skal sikre at ansvarlig for et serveringssted har de nødvendige kunnskapene om økonomistyring og lovgivning av betydning for driften. Kommunen skal avholde prøven innen to måneder etter at den har mottatt melding om at du ønsker å avlegge prøven.
Etablererprøven er en flervalgsprøve. Du vil få 90 minutter til å besvare den. For å få bestått prøve må 40 av 50 svar være riktige. Ta med gyldig legitimasjon.
Målgruppe
Daglig leder i virksomhet som har eller søker om serveringsbevilling
Regelverk
-
Forskrift om etablererprøve for styrer av serveringssted av 18. januar 2000 nr. 46
Forskrift om etablererprøve for daglig leder av serveringssted -
Rundskriv K-1/00 og K-2/00 fra Handels- og næringsdepartementet om etablererprøven
Orientering om etablererprøven (rundskriv)
Søknad
Andre opplysninger
Dato oppdatert
2010-05-01 14:05:27