Etisk Forbruk

Utsira Kommune ble Fairtrade kommune den 5. november i 2012

Hjem

Hva er en Fairtrade-kommune

Fairtrade er en internasjonal merkeordning som gjennom handel styrker bønder og arbeidere i fattige land. Fairtrade-standardene sikrer bedre arbeidsforhold og handelsbetingelser, slik at det over tid blir mulig å investere i produksjon, lokalsamfunn og en bærekraftig framtid. Med mer rettferdige handelsbetingelser kan bønder og arbeidere selv bekjempe fattigdom.

Utsira – ny Fairtrade-kommune!

Norges minste kommune er en øy som ligger utenfor Haugesund. Nå kan befolkningen i Utsira glede seg over at kommunen har blitt godkjent som Fairtrade-kommune.
 

Jokerkunde Vibeke Thomassen, Ordfører Marte Eide Klovning og Joker Kjøpmann Kjetil Klovning. En liten feiring på Joker Utsira som spanderte Fairtrade-merket kaffe og viste frem Fairtrade-merkede produkter til både styringsgruppe og kunder.

5. november 2012 ble søknaden til Utsira kommune godkjent. Styringsgruppa for Fairtrade-arbeidet er kommunens formannskap, og Fairtrade-avtaler er inngått med flere bedrifter som finnes i Utsira. Kommunen har vedtatt at det skal jobbes aktivt for å øke omfanget av Fairtrade-merkede produkter i egne innkjøp og at Fairtrade-merkede produkter skal inn i egen rammeavtale for offentlige innkjøp.

Styringsgruppen jobber ellers aktivt for å engasjere kommunens næringsliv og ser til at alle kommunale etater har Fairtrade-merkede produkter tilgjengelig til sine ansatte og gjester. Informasjonsarbeidet er en viktig del av styringsgruppens arbeid og styringsgruppen fokuserer på å synliggjøre kommunen som en Fairtrade-kommune.

Vi i Fairtrade Norge gratulerer og gleder oss til videre samarbeid!

Oppfølging:


Markering av Utsira som Fairtrade-kommune

I dag fikk vi besøk av Ståle Pedersen som er leder for styringsgruppen i Fairtrade-kommune i Karmøy Kommune. Han hadde med seg et diplom som et synlig bevis på at Utsira kommune er blitt godkjent som fairtrade kommune.

Selvbetjening