Sommerutstillere ved Fyrgalleriet


Siden 2007 har det vært faste utstillinger i Fyrgalleriet ved Utsira Fyr. Sommerutstillingene er en viktig del av årets sommer-fyr og guidingstjenesten ved Utsira Fyr.

Første utstilling som ble presentert i Fyrgalleriet var en masteroppgave i regi Maren Klovning Hansen ‘Sveip – fra Fyrstasjon til studiearena’ fra mai-august 2007. Siden har vi fått mange spennende og allsidige utstillere til Fyrgalleriet: 


2017 – Foto som uttrykk

Vi har to større fotoutstillinger av store foto-kapasiteter som har gjestet Utsira og kunstnerleiligheten. Først ut er Signe Christine Urdal med utstillingen ‘Walls’ fra 18. juni til 5. juli og så kommer Tove Anita Olsen med utstillingen ‘Down by the Seaside’ i uke 26 til uke 33.


2016 – Kommunal kunst på sommerferie

Vi har hentet fram et knippe med utvalgte siramotiv fra kommunen sin kunstsamling. Til daglig står verkene spredt rundt i de ulike avdelinger, nå har publikum anledning til å se deler av samlingen under ett tak i Fyrgalleriet.


2015 – JPS-streetartist Jamie Paul Scanlon

Jamie (JPS) deltok på #Utsirart i 2014 og ble invitert tilbake i 2015 for å være vår sommerutstiller i Fyrgalleriet og lage et shady area i Gamleskolen.


2014 – ‘Utsira Kjæraste øy’ Karianne Klovning

Karianne Klovning var eneste deltaker til UKM – Ungdommens kulturmønstring (foto) i 2014. I stedet for en lokal mønstring ønsket vi å ha henne som årets fyrutstiller i Fyrgalleriet.


2008 – Dafna Kaffemann og Bjarne Eldholm

I regi av Stavanger 2008 fikk vi flott glasskunst fra den israelske kunstneren. Vi fikk besøk fra Israel sin konsul som åpnet utstillingen. Etter Kaffermann ble det utstilling med lokal tegner Bjarne Eldholm.


2007 – ‘Eg ser’ Kjellaug Skare og Lars Thomas Skare

Flott foto og dikt-utstilling ved mor og sønn Skare.


File
Presentasjon av de ulike kunstnere i kunstsamling

Pdf til Fyrgalleriet sin sommerutstilling 2016 ‘Kommunal kunst på Sommerferie’


Åpning av fotoutstillingen Walls

På søndag den 18. juni var det åpning av Christine Urdal sin fotoutstilling Walls.

Selvbetjening